Geen cliënt missen? Zorg voor een ‘responsive’ website!

Het is de standaard bij het ontwikkelen van websites. Responsive webdesign. Dit betekent dat de weergave van de website zich aanpast aan de grootte van het scherm en de wijze van bediening (denk aan grote knoppen). Een paar jaar geleden werden websites alleen gebouwd voor pc en laptop schermen. Als je een dergelijke website op je mobiele telefoon bekijkt, moet je inzoomen om de kleine letters te lezen of menu items aan te klikken.

Responsive webdesign bij fysiotherapeuten
Helaas zien we dit nog niet altijd bij fysiotherapiepraktijken. Dat is zonde want deze manier van website ontwikkeling is toekomstbestendig en gebruiksvriendelijk. Nog belangrijker: uit onderzoek blijkt dat bezoekers veel eerder afhaken. Het niet hebben van een responsive website werkt dus zeer nadelig voor het aantal nieuwe cliënten dat een praktijkwebsite kan werven.

Voorbeeld van responsive webdesign

Online gedrag veranderd
Het gedrag binnen fysiotherapie websites veranderd. We zien een enorme verschuiving van desktop naar mobiel. 4 jaar geleden was de verhouding 25% mobiel en 75% desktop, in 2017 is het 65% mobiel en 35% desktop. We benaderen nieuwe fysiotherapie websites dan ook vanuit een mobile first benadering. Wij analyseren de reden waarvoor gebruikers op de website komen en hoe zij snel bij de gewenste informatie kunnen komen. Binnen ieder punt van de site proberen we wel te zorgen dat de unieke positie en overtuigingskracht altijd naar voren komt.

Mobiele navigatie
Als een mobiele bezoeker zich op je website oriënteert dan staat de gebruiksvriendelijkheid op nummer 1. Het is belangrijk dat de ervaring zo aanvoelt dat de bezoeker er nauwelijks over hoeft na te denken. Er is hiervoor geen one size fits all, maar wel kunnen we rekening houden met een aantal standaard richtlijnen: vriendelijk voor de duimen, slim omgaan met de beperkte ruimte, snel en duidelijke call tot actions.

Om er zeker van te zijn dat de mobiele navigatie past bij de doelgroep is het belangrijk om dit te testen. Dit doen we bij Next Fysio continu. Gebruikersonderzoeken met diverse doelgroepen.

Mis geen cliënten

  • Mobiele consumenten gaan sneller over tot aankoop of contact opnemen.
  • Google houdt van responsive websites. Responsive websites scoren daarom hoger in de zoekresultaten.
  • Bezoekers blijven langer hangen en komen vaker terug op een responsive website
  • 65% van de mensen zoekt op hun mobiel

Hoe check je of je site mobiel responsive is?
Check via de gratis tool van Google of je website mobielvriendelijk is.

Wil jij ook een responsive website en meer uit online halen? Bij Next Fysio kunnen wij je hiermee helpen!

Geen cliënt missen? Zorg voor een ‘responsive’ website!